Mitä ripsille kotona?

Olet käynyt saamassa kauniit huolitellut ripsienpidennykset ammattilaisella. Mitäs nyt?

Älä kastele pidennyksiä vuorokauteen tai viikkoon ja höpö höpö. Mitä enemmän liimasidokseen tarttuu likaa sitä huonommin ripsesi voivat. Liimasidos voi haurastua tai irrota tämän vuoksi. Lika altistaa myös blefariitille eli silmäluomen reunan tulehdukselle. Lika kertyy hiestä, meikistä, voiteista, talista, ilmansaasteista, katupölystä ym. eli sitä ei voi välttää.   

Varsinkin volyymiripsissä usean kuidun ja oman ripsen sidoskohtaan voi jäädä paljon epäpuhtauksia. Tämän vuoksi on välttämätöntä myös harjata saamallasi ripsiharjalla pidennykset päivittäin. Saat aina uuden harjan huollon yhteydessä, hävitä tällöin vanhat käyttämäsi harjat.

Oletko juuri käynyt kasvohoidossa ja saanut suosituksen silmänympärysvoiteesta tai maailman parhaimmasta meikkivoiteesta? Ripsiteknikkosi (eli minä) käskee jättämään ne tuotteet laittamatta nyt ainakin yläluomelle. Öljypitoiset tuotteet liuottavat liimasidoksen. Voiteet, eyeliner, ripsiväri... Jos haluat varjella pidennyksiä, jätä nämä laittamatta tai varmistu siitä että tuotteet ovat yhteensopivia pidennysten kanssa. 

Jos toinen ammattisi voisi olla itkijänainen, silmäsi todennäköisesti vuotavat normaalia enemmän. Tämä voi vaikuttaa jo ripsien laitossa sekä pysyvyydessä kotona. Silmien hankaaminen, kyynelehtiminen, flunssan tai allergian aiheuttama rähmiminen voivat huonontaa pidennysten pysymistä.

Lista tärkeimmistä asioita, miten pystyt pitämään pidennyksesi kunnossa:

* Pese pidennykset niille sopivalla pesuaineella joka päivä! (Vesipesu ei riitä)

* Harjaa pidennykset päivittäin! (Jos pidennykset ovat epäjärjestyksessä saunomisen jälkeen, anna liimasidoksen ensin kovettua uudelleen ennen harjaamista)

* Öljypitoisten tuotteiden tai puhdistusaineiden välttäminen!

* Älä itke (paitsi ilosta)! =)

* Nauti kesästä! Pidennykset pysyvät uidessa, hikoillessa, kesällä yleensä huonommin mutta mitäs siitä kun kesä on niin lyhyt!

* Opettele nukkumaan selälläsi jos aamuisin herätessä poskessasi on yleensä tyynyn kuva!

Yleisimpiä syitä jos pidennykset eivät ripsissä viihdy seuraavaan huoltoon asti:

- oman ripsen nopea kasvu eli pidennys tippuu normaalissa kasvuvauhdissa luonnonripsen mukana.

- tekniset ongelmat laiton yhteydessä -> nämä yleensä menevät aina takuuseen ja saadaan selvitettyä.

- oman ihotyypin rasvaisuus ja liukas ripsi.

- lääkkeet (silmätipat, antibiootit), sairaudet, hormonit, stressi.

- ruokavalio, hivenaineet, kivennäisaineet... Kaikki nämä voivat vaikuttaa. Myös pehmeiden rasvojen ylisaanti saattaa huonontaa pidennysten pysyvyyttä.

Tekemilläni ripsienpidennyksillä on viikon takuu. Jos jokin ripsissä vaivaa tai pidennykset eivät mielestäsi pysy odotetusti, ota minuun yhteyttä niin selvitetään ongelma! Takuu koskee näiden kotihoito-ohjeiden noudattamista sekä suosittelemani pesuaineen käyttämistä. Varaa ripsihuoltosi hyvissä ajoin, mielellään edellisessä huollossa. Kun huomaat yhtäkkiä pidennyksiesi kaipaavan huoltoa, huoltoaika pitäisi olla jo varattuna!