Näin pidät huolta kynsistäsi!

Olet ollut asiakkaana LumousSolahteella ja saanut itsellesi huolitellut rakennekynnet. Mitäs nyt?

* Rakennekynsien normaali huoltoväli on n. 3-4 vko riippuen oman kynnen kasvunopeudesta ja kynsien kunnosta.

* Kynsilakan käyttäminen on mahdollista rakennekynsien kanssa. Poista kuitenkin lakka aina asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella.

* Älä nypi, revi, pure tai leikkaa rakennekynttä. Koskaan!

* Usein rakennekynnet ovat pidemmät kuin omat kyntesi muuten olisivat ja niiden alle saattaa kertyä likaa. Pese lika tarvittaessa pois kynsiharjan avulla, säännöllisesti.

* Isot lämpötilan vaihtelut voivat vaikuttaa joillain henkilöillä. Jos huomaat ongelmaa kynsien pysyvyydessä pakkaskeleillä, laita hanskat käteen ennen ulos menemistä ja riisu vasta sisälle tultuasi.

* Opettele toimimaan pidempien kynsien kanssa niitä rasimatta. Esim. hissin tilaaminen, laatikoiden nostaminen, juomatölkin aukaiseminen ja vessan napin painaminen on todettu tehokkaiksi keinoiksi katkoa kynnet.

* Käytä käsineitä ollessasi tekemisessä vahvojen aineiden kanssa. Esim. tietyt siivousaineet hapertavat hyvin oman kynnen lisäksi myös geelit. Joskus menee kaksikin huoltoa ennen kuin kynnet saadaan kuntoon vahvojen siivousaineiden käyttämisen jälkeen.

* Jos oman kynnen kasvun on nopeaa ja huoltosi on vasta tulossa, lyhennä tarvittaessa kynttä rakennekynsille sopivalla viilalla. Viilan saat ostettua salongista huollon yhteydessä. Kun kynsi pääsee kasvamaan liian pitkäksi suhteessa kynnen muotoiluun, kynnet alkavat katkeilla ja vievät usein omasta kynnestä osan mukanaan. Tämä tekee kipeää ja voi estää uuden rakennekynnen laittamisen omaan kynteen. Jos huomaat että sormesi tulevat kynsistä kipeäksi huollon lähestyessä, kyntesi ovat liian pitkät. Viilaa siis =)

* Jos kynsi katkeaa tai vääntyy, se voi myös ilmaantua tämän seurauksena tai geelissä voi näkyä selvä halkeama. Ilmaantuminen tarkoittaa että oman kynnen ja geelin väliin jää rako. Geeli ei ole tällöin kiinni kynnessä ja geelin ja kynnen väliin pääsee kosteutta ja mikrobeja. Jos huoltosi on lähellä (muutaman päivän sisään), voit odottaa huoltoon asti. Jos huoltoosi on pidempi aika, tule korjauttamaan ilmaantunut kynsi aiemmin. Tämä on tärkeä asia, jota en voi tarpeeksi korostaa!

* Rasvaa käsiä ja kosteuta kynsinauhoja säännöllisesti. Laita kynsinauhaöljy hammasharjan viereen niin muistat öljytä kynsinauhat joka ilta =) Hyvälaatuista kävivoidetta sekä kynsinauhaöljyä voit ostaa mukaan salongista. Muistathan että hyvillä tuotteilla ei tarvitse "läträtä" eli ovat paljon riittoisempia kuin vähemmän laadukkaat.

* Jos haluat poistaa kynnet, suosittelen tulemaan poistattamaan ne salonkiin. Kynnet voi poistaa viilamallakin mutta työ on aika suuri ja omaa kynttä ei saisi viilata poiston yhteydessä. 

* Jos haluat huollattaa kynnet, varaa huoltoaika ajoissa, mieluummin edellisellä huoltokerralla!

* Jos kynsistä on vaivaa tai jokin mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy!